Risotto met rivierkreeftjes

Floww loves risotto! Vooral met rivierkreeftjes en meer ‘smakelijkheden’. Kortom, een recept dat je een keer geproefd moet hebben. Gebruik onderstaande ingrediënten en volg de aanwijzingen om samen met jouw floww dit gerecht te maken.

Ingrediënten
400 gram risottorijst
¾ liter visbouillon
1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
1 sjalotje
1 stengel bleekselderij
2 glazen droge witte wijn
500 gram rivierkreeftjes
1 bosje krulpeterselie
1 citroen
100 gram zeekraal
een snufje saffraan
een snufje zout

Stappen:
1. Snipper het sjalotje en snij de bleekselderij en peterselie in kleine stukjes
2. Fruit het sjalotje en de bleekselderij met een beetje olijfolie aan in een lage pan met dikke bodem
3. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel goed door. Fruit alles aan tot de rijst goed heet is
4. Voeg dan de wijn toe. Laat het geheel, terwijl je roert, zachtjes sudderen
5. Vul een pan met de bouillon en maak de staartjes van de rivierkreeftjes schoon. Doe de ‘schillen’ bij de bouillon.
6. Verwarm het geheel en doe vervolgens steeds een schep hete bouillon (zonder de schillen) bij de risottorijst
7. Ondertussen: kook de zeekraal heel even (een perfect klusje voor floww!), giet de pan af en spoel de zeekraal koud af
8. Voeg de saffraan toe aan de risottorijst en blijf roeren en bouillon toevoegen. Na circa 15 minuten is de rijst zo goed als gaar
9. Voeg vervolgens de peterselie en kreeftenstaartjes toe, proef en voeg zout naar smaak bij
10. Laat het geheel 2 minuten rusten, de risotto moet dan nog net ‘lopend’ zijn
11. Verdeel over 4 borden en versier met de zeekraal en citroen

Eet smakelijk!

Terug naar top