Spaghetti vongole

Een heerlijke delicatesse uit Italië, gemakkelijk te maken, mede dankzij het kokende water uit jouw floww. Gebruik onderstaande ingrediënten en volg de aanwijzingen om samen met jouw floww dit gerecht te maken voor vier personen.

Ingrediënten:
400 gram spaghetti
800 gram vongole (venusschelpen)
2 eetlepels olijfolie (extra vergine)
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper
150 gram sherrytomaten
1 glas droge witte wijn
1 bosje peterselie
een snufje zout

Stappen:
1. Snipper de knoflook en Spaanse peper zonder de pitjes, hak de peterselie grof en snij de cherrytomaatjes in 4 stukken
2. Spoel de vongole af
3. Verwarm de olijfolie licht en voeg de knoflook- en pepersnippers toe. Laat het geheel even pruttelen
4. Voeg vervolgens de vongole toe en hussel het geheel goed door elkaar. Laat het geheel 5 minuten garen op hoog vuur
5. Kook de spaghetti beetgaar in het gekookte water van floww en giet het daarna af
6. Doe de tomaatjes en het glas witte wijn bij de vongole. Laat het geheel 3 minuten stoven
7. Voeg de spaghetti toe en hussel het geheel goed door elkaar. Voeg naar smaak peterselie en zout toe
8. Verdeel alles over 4 diepe borden en serveer meteen de spaghetti vongole

Eet smakelijk!

Terug naar top